De Koude Oorlog

webquest / webkwestie

Inleiding

Dag, Ik ben professor Pretznotski. Na lang sleutelen is hij bijna klaar, mijn giga supersonische tijdmachine. Hij is nog in een ontwikkelfase, daarom kan ik maar uit enkele bestemmingen kiezen. Maar ook dat is al een avontuur en belangrijk voor de verdere ontwikkeling van mijn tijdmachine.

Mijn tijdmachine kan mensen naar verschillende locaties brengen: ergens in Rusland, de Verenigde Staten van Amerika (VS) òf de Europese Unie (EU). Hij kan je laten reizen in de tijd tussen 1950 en 2000.

Je begrijpt dat ik niet kan wachten om op reis te gaan naar Rusland, de VS of een land in Europa... Tja, dat is nog even een probleem. Ik weet niet zo goed waar ik het beste naar toe kan gaan.

Is het wel fijn om naar Rusland te gaan? Eerst hadden ze heel lang ruzie met de VS. En wat er na de Koude Oorlog van Rusland is terecht gekomen? Ik wil daar wel meer over weten.

Dan maar naar de VS? Ook daar was het na de Tweede Wereldoorlog niet altijd prettig. Door die ruzie met Rusland was het heel lang best spannend daar.

Na de oorlog waren de mensen in Europa erg verdrietig. Er was veel vernield.Na de wederopbouw gingen de landen in Europa steeds meer samenwerken. Daar wil ik dus ook wel eens rondkijken.

Als jij nu eens voor me uitzoekt wat de beste bestemming is, dan mag je wel met mee op reis. We kunnen al bijna vertrekken, ik hoef nog maar 1 ding te weten....

Professor
Afbeelding van WikimediaImages via Pixabay
Tijdmachine
Afbeelding van Pete Linforth via Pixabay